Co to był za dzień

Obserwuj nasz blog

Bądź na bieżąco ze wszystkimi wydarzeniami oraz aktualnościami z naszej restauracji.

Międzynarodowy Dzień Pizzy w Cristina Ristorante & Pizzeria

🍕 Kochani, dziś wyjątkowy dzień dla miłośników pizzy! Z pewnością nikogo to nie zdziwi, że jeden z najbardziej lubianych włoskich przysmaków doczekał się swojego święta. W Cristinie świętujemy dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy! Zapraszamy w tym dniu na naszą najlepszą, chrupiącą pizze prosto z pieca, z wyłącznie świeżymi składnikami. Każdy powinien dzisiaj…
— więcej

Jedyne takie spaghetti frutti di mare

Prawdziwy smak słonecznej Italii znajdziecie w naszej restauracji! Tęsknicie za smakiem lata i wakacji? W Cristina Ristorante & Pizzeria mamy na to radę, ponieważ serwujemy dla Was wyborne spaghetti frutti di mare. Nasze spaghetti łączy w sobie dwa wszechobecne składniki w kuchni włoskiej, najpopularniejszy włoski makaron z tradycyjnym, aromatycznym…
— więcej

Gdzie zjeść w górach? O to jest pytanie?

➡️ Gdzie zjeść w Krakowie, Zakopanem i okolicach? Magazyn Weranda Weekend stworzył listę restauracji dla których zdecydowanie warto zboczyć z drogi na narty i w góry, aby zjeść dobry posiłek. “Miejsce dla wielbicieli włoskich smaków. I zdecydowanie najlepszy wybór, jeśli zapragniecie odetchnąć od kwaśnicy i Janosikowych żeberek lub macie ze sobą małego niejadka. Restauracja i pizzeria Cristina…
— więcej

A na przystawkę Carpaccio z ośmiornicy…

Do specjalności naszej restauracji należą owoce morza, wśród których króluje ośmiornica! Carpaccio z ośmiornicy z oliwą cytrynową to jedno z naszych popisowych dań, które bywa dla naszych gości pozytywnym, kulinarnym zaskoczeniem podczas pobytu w stolicy Tatr. Cienko pokrojona ośmiornica to lekkie i zdrowe danie, a zarazem jedna z najsmaczniejszych przystawek, która zachwyca wszystkich…
— więcej
dsdsds

Ten deser jest z nami od samego początku!

Czas na deser! Posiłek w Cristinie najlepiej jest zakończyć słodkim akcentem. Co powiecie na słynny włoski deser ze śmietanki podawany z owocami? Panna Cotta to deser, który pochodzi z północy Włoch i oznacza “gotowaną śmietankę”.  Śmietankę do Panny Cotty podgrzewa się wraz z żelatyną, a następnie wlewa do okrągłej foremki. Gdy całość ostygnie, otrzymujemy w ten…
— więcej
chevron_right