Co to był za dzień

Obserwuj nasz blog

Bądź na bieżąco ze wszystkimi wydarzeniami oraz aktualnościami z naszej restauracji.

Tatra Premium Magazine – O restauracji Cristina coraz głośniej!

“Cristina to mój drugi dom” – takim nagłówkiem rozpoczyna się artykuł o naszej restauracji w znanym na Podhalu magazynie Tatra Premium (nr 4 [ZIMA 2018/WIOSNA 2019). Tatra Premium Magazine to luksusowy magazyn o produktach, miejscach i usługach premium w regionie Podhala i Podtatrza. “W samym centrum Zakopanego, niedaleko Krupówek, mieści się klimatyczna…
— więcej

Polecana przystawka – przegrzebki, czyli małże Św. Jakuba

Przegrzebki skazane na sukces! Przegrzebki, inaczej nazywane małżami Św. Jakuba żyją głównie w ciepłych morzach i oceanach. Są cenione przede wszystkim za ich rozmaite walory kulinarne i także zdrowotne, ponieważ ich mięso zawiera wiele żelaza. Przegrzebki można podawać na wiele sposóbów, w naszej restauracji wykorzystaliśmy w pełni ich…
— więcej

Wyśmienita polędwica wołowa!

Przyrządzamy dla Państwa doskonałą polędwicę wołową, ponieważ wiemy jak wydobyć jej smak poprzez odpowiedni sposób przygotowywania oraz dobór właściwych dodatków, które idealnie się z nią komponują. Proponujemy naszym gościom klasycznie grillowaną polędwicę wołową z dodatkiem mini warzyw, ziemniaków oraz sosu z zielonego pieprzu na bazie demi…
— więcej

Konkurs na najlepsze zdjęcie w naszej restauracji!

Kochani! Z uwagi na niewielką ilość nadesłanych zdjęć przedłużamy nasz konkurs do końca stycznia (31.01.2019). Przypominamy, że zasady konkursu są bardzo proste! Odwiedź Cristina Ristorante & Pizzeria, dodaj zdjęcie na Instagramie i postępuj zgodnie z instrukcjami. ➡️ Oznacz na nim @cristina_ristorante wraz z hashtagami #foodconceptcristina i #cristinaristorantezakopane. Najlepsze zdjęcia nagrodzimy kolacją/obiadem lub lunchem…
— więcej

Delikatna Buratta na przystawkę

Burrata na zewnątrz przypomina mozzarellę, lecz jej wnętrze jest dużo bardziej kremowe. Burrata pochodzi z włoskiego regionu Apulia, a jej powstanie szacuje się na okres ponad 100 lat temu. Powstała właściwie z przypadku, ponieważ była sposobem na dostarczenie mleka do miasta, które ze względu na niekorzystne warunki atmosferyczne było niemożliwe.…
— więcej
chevron_right