Pizzeria w Zakopanem - Restauracja włoska Cristina - Obserwuj nasz blog!

Cristina Ristorante & Pizzeria w Zakopanem

Obserwuj nasz blog

Bądź na bieżąco ze wszystkimi wydarzeniami oraz aktualnościami z naszej restauracji i pizzerii w Zakopanem.

Gdzie zjeść w górach? O to jest pytanie?

➡️ Gdzie zjeść w Krakowie, Zakopanem i okolicach? Magazyn Weranda Weekend stworzył listę restauracji dla których zdecydowanie warto zboczyć z drogi na narty i w góry, aby zjeść dobry posiłek. „Miejsce dla wielbicieli włoskich smaków. I zdecydowanie najlepszy wybór, jeśli zapragniecie odetchnąć od kwaśnicy i Janosikowych żeberek lub macie ze sobą małego niejadka. Restauracja i pizzeria Cristina…
— więcej

A na przystawkę Carpaccio z ośmiornicy…

Do specjalności naszej restauracji należą owoce morza, wśród których króluje ośmiornica! Carpaccio z ośmiornicy z oliwą cytrynową to jedno z naszych popisowych dań, które bywa dla naszych gości pozytywnym, kulinarnym zaskoczeniem podczas pobytu w stolicy Tatr. Cienko pokrojona ośmiornica to lekkie i zdrowe danie, a zarazem jedna z najsmaczniejszych przystawek, która zachwyca wszystkich…
— więcej
dsdsds

Ten deser jest z nami od samego początku!

Czas na deser! Posiłek w Cristinie najlepiej jest zakończyć słodkim akcentem. Co powiecie na słynny włoski deser ze śmietanki podawany z owocami? Panna Cotta to deser, który pochodzi z północy Włoch i oznacza „gotowaną śmietankę”.  Śmietankę do Panny Cotty podgrzewa się wraz z żelatyną, a następnie wlewa do okrągłej foremki. Gdy całość ostygnie, otrzymujemy w ten…
— więcej

Tatra Premium Magazine – O restauracji Cristina coraz głośniej!

„Cristina to mój drugi dom” – takim nagłówkiem rozpoczyna się artykuł o naszej restauracji w znanym na Podhalu magazynie Tatra Premium (nr 4 [ZIMA 2018/WIOSNA 2019). Tatra Premium Magazine to luksusowy magazyn o produktach, miejscach i usługach premium w regionie Podhala i Podtatrza. „W samym centrum Zakopanego, niedaleko Krupówek, mieści się klimatyczna restauracja…
— więcej

Polecana przystawka – przegrzebki, czyli małże Św. Jakuba

Przegrzebki skazane na sukces! Przegrzebki, inaczej nazywane małżami Św. Jakuba żyją głównie w ciepłych morzach i oceanach. Są cenione przede wszystkim za ich rozmaite walory kulinarne i także zdrowotne, ponieważ ich mięso zawiera wiele żelaza. Przegrzebki można podawać na wiele sposóbów, w naszej restauracji wykorzystaliśmy w pełni ich…
— więcej
chevron_right